Een leverancier in- of uitschakelen
Een leverancier in- of uitschakelen
Ga naar
Definities
'Ingeschakeld' betekent dat uw organisatie en u bestellingen kunnen plaatsen bij de Leverancier. De leverancier kan Catalogi, Producten en prijzen toewijzen aan uw organisatie, en er zijn offertes van de leverancier beschikbaar bij het aanmaken van een Aanvraag.
'Niet ingeschakeld' betekent dat gebruikers binnen uw organisatie geen producten meer kunnen kopen bij de leverancier. U kunt de leverancier in de toekomst op elk gewenst moment weer inschakelen. Uw organisatie kan nog steeds Facturen exporteren van een niet-ingeschakelde leverancier.
Bekijk onze helpartikelen Leveranciers bekijken en beheren en Verbinding maken met een geregistreerde leverancier voor meer informatie over leveranciersbeheer.
Een leverancier uitschakelen
1. Om een leverancier als Niet ingeschakeld te markeren, navigeert u naar [Leveranciers]→[Mijn leveranciers], zoekt u de leverancier op en klikt u op [Naam leverancier]:
2. Klik op [Ingeschakeld door inkoper] om het vinkje weg te halen en klik vervolgens op [Wijzigingen opslaan] om te bevestigen.
3. De handelsrelatiestatus wordt bijgewerkt naar Niet ingeschakeld, en uw organisatie kan geen handel meer drijven met deze leverancier. De leverancier kan in de toekomst echter weer worden ingeschakeld.
Een leverancier (opnieuw) inschakelen
1. Navigeer naar [Leveranciers]→[Mijn leveranciers], zoek de leverancier op en klik op [Naam leverancier].

2. Klik op [Ingeschakeld door inkoper] en vervolgens op [Wijzigingen opslaan] om te bevestigen.
3. De handelsrelatiestatus wordt bijgewerkt naar Ingeschakeld, en uw organisatie kan nu handel drijven met deze leverancier.