Włączanie lub wyłączanie dostawcy
Włączanie lub wyłączanie dostawcy
Przejdź do
Definicje
„Włączony” oznacza, że Twoja organizacja i Ty możecie składać zamówienia u Dostawcy. Dostawca może przypisywać Katalogi, Produkty oraz ceny do Twojej organizacji, a oferty dostawcy będą dostępne podczas tworzenia Zapotrzebowania.
„Niewłączony” oznacza, że użytkownicy w Twojej organizacji nie będą już mogli kupować produktów od tego dostawcy. W przyszłości możesz w dowolnym momencie ponownie włączyć dostawcę. Twoja organizacja nadal może eksportować Faktury od Niewłączonego dostawcy.
Zapoznaj się z naszymi artykułami pomocy Przeglądanie dostawców i zarządzanie nimi oraz Łączenie z zarejestrowanym dostawcą, aby dowiedzieć się więcej o zarządzaniu dostawcami.
Wyłączanie dostawcy
1. Aby oznaczyć dostawcę jako Niewłączony, przejdź do [Dostawcy]→[Moi dostawcy], przejrzyj listę lub wyszukaj dostawcę i kliknij [Nazwa dostawcy]:
2. Kliknij [Włączone przez kupującego], aby odznaczyć pole wyboru, a następnie kliknij [Zapisz zmiany], aby zatwierdzić.
3. Status relacji handlowej zostanie zaktualizowany do Niewłączony, a Twoja organizacja nie będzie mogła już prowadzić wymiany handlowej z tym dostawcą. Dostawcę można jednak w przyszłości ponownie włączyć.
Włączanie (lub ponowne włączanie) dostawcy
1. Przejdź do [Dostawcy]→[Moi dostawcy], przejrzyj listę lub wyszukaj dostawcę i kliknij [Nazwa dostawcy].

2. Kliknij [Włączone przez kupującego], a następnie kliknij [Zapisz zmiany], aby zatwierdzić.
3. Status relacji handlowej zostanie zaktualizowany do Włączony, a Twoja organizacja może teraz prowadzić wymianę handlową z tym dostawcą.